Drie leidinggevenden van Uber vertrekken na datalek

© reuters

Drie leidinggevenden van Uber stappen op naar aanleiding van het datalek bij het bedrijf in 2016. Het lek trof 57 miljoen klanten en ongeveer 600.000 bestuurders, maar werd lange tijd door Uber stilgehouden.

Dit meldt Reuters. Uber werd in 2016 getroffen door een datalek, dat pas in november 2017 bekend werd gemaakt. Het bedrijf bleek de aanvallers in 2016 een bedrag van 100.000 dollar te hebben betaald om de gestolen gegevens te verwijderen en het lek stil te houden. Of de data inderdaad door de aanvallers is vernietigd is niet te controleren.

Het gaat om Joe Sullivan Pooja Ashok, Prithvi Rai en Jeff Jones, verantwoordelijk voor fysieke beveiliging. Uber ontsloeg direct na het bekend worden van het datalek al zijn Chief Security Officer Sullivan. Overigens zou ook Travis Kalanick, voormalig CEO van het bedrijf, op de hoogte zijn geweest van de datadiefstal.

Intussen blijft Uber beperkt met de details over het lek. Zo kan het bedrijf meer dan een jaar na datum en bijna twee weken na de bekendmaking niet zeggen of er ook Belgische gebruikers betrokken zijn bij het lek.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content