Reclamebubbels

Lise Devloo

Negen media- en telecombedrijven onderzoeken het delen van klantendata om gepersonaliseerde reclame aan te bieden. Volgens Lise Devloo botst het project nu al op wettelijke, praktische en morele limieten. "Het is onverantwoord om ons te laten afglijden naar een persoonlijke bubbelmaatschappij waar niemand nog verder kijkt dan zijn of haar neus (of surfgedrag) lang is, waar voorspelbaarheid troef is, en waar verdere segregatie om de hoek loert", waarschuwt ze.

Ook Huawei stelt vouwbare telefoon uit

Huawei gaat zijn opvouwbare Mate X drie maanden later uitbrengen dan gepland. Door de handelsoorlog met de Verenigde Staten stelt het bedrijf ook zijn ambities uit om dit jaar nog marktleider te worden.

Interview: Mobile Vikings hijst de zeilen na de storm

Pieterjan Van Leemputten

Te midden van woelige tijden werd Bart De Groote begin dit jaar de nieuwe CEO van Mobile Vikings en JIM Mobile. Toch maakt hij zich sterk dat zijn bedrijf opnieuw de rol van challenger kan opnemen. Dat kan beter nu de operator een full MVNO geworden is.

Tv-zenders verklaren Proximus de oorlog

De vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Ze nemen het niet dat de telecomgroep haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.

CERN laat Microsoft vallen

Onderzoekscentrum CERN gaat de komende jaren afstappen van Microsoft. Het gaat op zoek naar open source alternatieven omdat de licenties te duur worden.

Instagram en PSN terug online na storing

Sociaal mediaplatform Instagram was vannacht een uur offline voor miljoenen gebruikers. Zusterbedrijven WhatsApp en moederbedrijf Facebook lijken geen hinder te hebben ondervonden van de panne. Ook het PlayStation Network lag in die periode enekel uren stil.

Intracto neemt Prophets over

Met de overname van Prophets doet Intracto zijn vijfde overname dit jaar. Het bedrijf heeft daarmee ook een eerste vestiging in Brussel.

Data News Jobs