Volledige Photoshop komt naar iPad

. © .
Pieterjan Van Leemputten

Adobe gaat volgend jaar Photoshop CC uitbrengen voor de iPad. Tegelijk toont het een videotool specifiek voor wie filmpjes op social media publiceert.

Het is de eerste keer dat er een volledige Photoshopversie naar de iPad komt. Die zal meteen ook synchroniseren met de klassieke desktopversie. In eerste instantie zal Photoshop voor de iPad enkel de voornaamste functies bevatten. Al is het Adobe’s ambitie om dat op termijn uit te breiden naar alle functionaliteiten.

Photoshop zelf krijgt van Adobe een aantal aanpassingen, zo wordt Content-Aware Fill verbeterd, net zoals de frame tool. De volledige lijst met Photoshop-nieuwigheden kan je hier nalezen.

Adobe Premiere Rush
Adobe Premiere Rush© .

Naast Photoshop voor de iPad toont Adobe ook een preview van ‘Project Gemini’. Een tekenapplicatie voor de iPad die momenteel nog geen releasedatum heeft. De bedoeling is dat tekenaars hier de voornaamste functies van Photoshop, illustrator en andere toepassingen in terugvinden.

Interessant voor social media experts is Premiere Rush CC dat meteen beschikbaar is. De videobewerkingstool moet gebruiksvriendelijker zijn dan het zware Premiere Pro en laat meteen toe om, vanaf computer, tablet of iPhone (Android wordt momenteel niet ondersteund), video’s te publiceren naar sociale media kanalen zoals YouTube of Instagram en dit in de juiste formaten van die platformen.

Wie de voornaamste aankondigingen wil herbekijken kan de video’s al aparte sessies opvragen op de website van Adobe Max, Adobe’s conferentie die momenteel doorgaat in LA.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content