Avado zorgt voor je persoonlijke blockchain-server

Met blockchain wordt alles gedecentraliseerd? Think again. De software mag dan op duizende computers tegelijk draaien, alles passeert nog altijd grotendeels op de servers van grote spelers als Amazon en Google. Met de hardware van de Antwerpse start-up Avado haal je blockchain écht in huis, en kun je op termijn zelfs winst maken.

Frankrijk versoepelt voorwaarden techvisum

Frankrijk wil het makkelijker maken voor haar start-ups om niet-Europese werknemers aan te nemen. Het versoepelt daarom de voorwaarden voor een visum. In België bekijkt men de zaak genuanceerder.

Vlaams-Brabantse start-up haalt 3 miljoen euro op

Sweagle, een start-up uit Kampenhout die zich toelegt op IT-oplossingen rond dataconfiguratie, heeft bij Franse en Amerikaanse investeerders 3 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil het bedrijf nu zijn internationale groei uitbouwen.

Alation ontwart de dataknoop

Bedrijven investeren in big data, maar slagen er te weinig in om de analyse van die data te koppelen aan concrete actie. Alation beantwoordt het vraagstuk via een datacatalogus.

LeadExporter.io wil contacten beter beheren

Tijdrovend gehannes; dat wil de Gentse start-up LeadExporter.io u uit handen nemen. Dankzij hun plug-in importeer je LinkedIn-contacten razendsnel in je eigen CRM, alle relevante gegevens incluis.

Wandel door uw toekomstige woning met Prompto

Een nieuwbouw kopen is fijn: geen oude gebreken, geen roestige klinken. Maar weten wat je koopt als je woning nog maar enkel op papier bestaat is niet eenvoudig. Met de virtuele renderings van Around Media krijg je wél een beeld, en de software Prompto van de Gentse start-up is zo eenvoudig dat de designers zelf van hun ontwerp een virtuele versie kunnen maken.

De Antwerpse start-up Fielddrive zet gezichtsherkenning in op evenementen

Platformen genoeg die je helpen met de bezoekersregistratie van je evenement. Maar wat daarna? De Antwerpse start-up Fielddrive besloot zich net op die fase te richten, en ontwikkelde een gemakkelijk schaalbaar systeem om inchecken overal ter wereld even gemakkelijk te maken. En daarbij kan nu ook gezichtsherkenning worden gebruikt.