Media Invest Vlaanderen stopt 250.000 euro in Antwerpse gamestudio

De Antwerpse game studio Cybernetic Walrus haalt 500.000 euro op - waarvan de helft voor rekening van Media Invest Vlaanderen. De extra financiering dient om het nieuwe game 'Rise of Humanity' verder te ontwikkelen en de dienstverlening naar de B2B-markt uit te bouwen.

Adshot brengt reclamemakers bij gamend publiek

Laten we eerlijk zijn: niemand onder de dertig jaar kijkt nog lineair televisie. Hoe bereik je die commercieel lucratieve doelgroep dan toch met je reclame? Ga ze zoeken waar ze wel zitten; in de gaming wereld, online. Dat is het idee achter de Leuvense start-up Adshot.

GitLab haalt 268 miljoen binnen

Ontwikkelaarsplatform GitLab haalt 268 miljoen dollar binnen in een series E kapitaalsronde. Verwacht wordt dat dit de laatste investeringsronde zal zijn voordat het bedrijf naar de beurs trekt.

Skipr is je copiloot in multimodale mobiliteit

Allemaal uit de auto en de fiets, de tram en de bus op? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan als je snel en vlot op je bestemming wil raken. De Brusselse start-up Skipr wil het kinderspel maken met een app die alle vervoersmiddelen combineert én voor je het juiste traject uitstippelt.

Springbok neemt Rise+Shine over

Digitaal communicatie- en servicebureau Springbok neemt haar sectorgenoot Rise+Shine over. Het bedrijf blijft wel onder eigen vlag varen.

Teamleader doet eerste overname

Teamleader neemt het Belgische Yadera over. Daarmee wil het bedrijf haar aanbod versterken en ook grotere bedrijven kunnen bedienen.

Geckomatics maakt in kaart brengen goedkoper

Geen Google Earth-auto, en toch je omgeving in kaart brengen? Dat kan met hulp van de Antwerpse start-up Geckomatics dat artificiële intelligentie inzet om goedkoop objecten of zwervuil te detecteren.

Pieter Paul Guide gidst je door musea en kunstenfestivals

Iets te doen in de buurt? Op reis vraagt het vaak een hoop gehannes met folders allerhande voor je ook maar een beetje overzicht krijgt van wat je vakantieregio te bieden heeft. De West-Vlaamse start-up Pieter Paul Guide bundelt alles daarom handig in een app.

Belgen ontwikkelen veilige cryptowallet

Cryptomunten mogen dan de toekomst hebben, de veiligheid van dat virtueel geld is nog een andere zaak, zo bewijzen tal van opmerkelijke hackings. De Antwerpse start-up NGRAVE heeft met de hulp van imec en COSIC misschien de oplossing in handen: een streng beveiligde cryptowallet die nooit zelf online gaat.

VMware lijft Uhana in

VMware neemt Uhana over. Deze startup heeft een AI-gebaseerd analytics platform ontwikkeld dat providers helpt mogelijkheden te identificeren om hun netwerk te optimaliseren.

Alle webplatformen in één browservenster

Hoe meer we werken met webbased platformen, hoe meer browservensters we soms hebben openstaan. Verliest u wel eens het overzicht? De Londens/Brusselse start-up Virtual Cockpit wil er met Squid iets aan doen. Goed nieuws voor business managers, maar ook voor influencers.

Data News Jobs